Translate

onsdag 3 oktober 2012

regler och sådant

lite om skolan som är ganska så annorlunda än i Sverige

- exakt samma schema varje dag.
- fyra minuter mellan varje lektion, måste seriöst SPRINGA mellan minst två av mina varje dag.
- mobiler är förbjudet hela dagen.
- dom har rastvakter på luncherna som vi hade i fyran.
- om man vill gå på toaletten eller till sitt skåp under en lektion måste man fråga läraren, sen måste de skriva upp vilken tid man går och deras namnteckning i våran almanacka.
- man betalar för skollunchen här, om man inte tar med sig egen.
- skolböckerna väger ungefär 100 kg var och eftersom man inte hinner till skåpet måste man bära dom hela dagen.
- läxor får man ungefär varje dag, som ska vara klara till nästa dag.
- alla sporter är inom skolan, det finns nästan inga klubbar utanför.
- varje dag som det är en football match på kvällen, så har alla cheerleaders på sig sina uniformer och football spelarna har skjorta, slips och kostymbyxor.
- de flesta sporter kräver att man måste ha godkänt i allt föruutom ettt.
- skolorna har band som är gigantiska, med ungefär alla instrument som finns.
- dresscoden är sick. man måste täcka axlarna, shorts och kjolar måste vara en speciell längd, och massa massa mer. om man har ett hål över knät i sina jeans som är en centimeter i diameter så måste man byta kläder. en tjej hade en näspiercing som inte ens syntes, läraren följde efter henne in till badrummet så att hon tog av den. en annan dag hade hon en klänning som var kanske en cm kortare än den skulle vara med leggins under, hon var tvungen att byta kläder. undrar lite hur det skulle gå om ett svenskt emo började i ett amerikanskt high school.
- man får bara vara borta sju daagar/termin, sen måste man ha en lapp från en läkare om man måste vara hemma från skolan.



feel free to ask anything
(känn er fria att fråga vad som helst)

2 kommentarer:

  1. Mamma fråga så klart, vad är det som är bra med the amerikan school compared to the Swedish school?Vad sa läraren när du berättade om att i svensk skola så ska elegant reflektera och analysera i sina svar? Freedom of speach and thoughts... Kul att få läsa om skillnaderna som du upplever. Har du läst om Danielas första möte med den lilla byn vid foten av Kliilimanjaro? Hon bloggar på dubbel session... Samma som tidigare you know. Puss o kram mamma
    oj vad jag behöver ditt telefonnummer så att vi kan kommunicera på whats up. Kan du skriva ditt nummer tack:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag svarar på dina frågor på skype istället, orkar inte skriva............ jag läser danielas blogg, hon verkar ha det jättebra! är förvånad över att hon inte har panikat än, hahaa

      Radera