Translate

lördag 22 december 2012

Snow Mountain

hallihallå. snart är det juuul. Fick ett paket från moder och fader igår, lite julklappar och påfyllning av marabou förrådet.
Igår var vi ju på något som heter Stone Mountain. Egentligen så är det inte ett berg, utan det är helt enkelt en gigantisk sten. Men nu till jul så har dom bytt namn till Snow Mountain (smart). Det var ju inte speciellt mycket snö, inte var det riktig heller, men litegrann hade dom fått ihop iallafall.
Blåste som tusan och kallt vare, men vi hade kul ändå. Det var som en mysig liten stad, ungefär som Lisebergs byn. En massa små söta hus, med lampor överallt. Jättemysigt.
Vi började med att gå in och titta i lite av de små affärerna, mest godis vare, men så fanns det julgrejor och sånt också. Sen kollade vi på en tjugo minuters del av Polarexpressen i 4D. Det var mysigt för det började snöa en massa när det snöade i filmen. Då kändes det mer som jul. Fint även fast vi satt inne i en biosalong.
Vi kollade i lite mer affärer, lyssnade på när Mrs. Claus berättade sagor och svarade på alla barnens frågor. Vi åkte ett tåg runt hela stenen och lyssnade på julmusik. På eftermiddagen åkte vi snow tubes nerför en konstsnö backe, grillade smores', drack varm choklad och försökte göra snöbollar. Det gick inte speciellt bra.
Vi kom hem på kvällen, tog världens längsta dusch, åt chili och cornbread och kollade på Christmas Vacation, vilket är en klassisk amerikansk film.
Idag ska vi bara ta det lugnt, alla är fortfarande trötta från igår. Jag ska baka brownies och prinsesstårta. Tror att vi ska till något bageri också, tydligen jättefint. puss och hej.



avery och mckaila



åkte runt med tåget och såg en massa




the big rock


tydligen hade det suttit tio personer och ätit lunch på personerna i stenen




snökanon

konstsnö, kändes inte precis som riktig snö hah

tubing för dom mindre

rent socker på rör, välkommen till amerika

det var så fint på kvällen med alla lampor






polarexpressen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar