Translate

onsdag 27 februari 2013

day 1: St. Augustine

kanske att det är dags att skriva om mitt winter-break förra veckan.
Första delen av veckan var inte speciellt händelsefull, hade en vän över på sleep-over som sagt i fredags. bakade semlor på söndagen som var mycket uppskattade.
I onsdags så beställde jag hem min Letterman jacket, och träffade några vänner at the mall. såg en film.

Sen torsdag så åkte vi ifrån huset vi halv tre på eftermiddagen skulle jag gissa. körde i sisådär 5 timmar (eller ja, jag sov i baksätet), åt middag på något steakhouse. Hittade ett hotell där vi checkade in och sov över natten.

DAY 1: St. Augustine

Fredags morgon vaknade vi rätt tidigt, vid sju skulle jag tro, och gick ner och åt frukost på hotellet. Helt vanlig amerikansk. ägg, bacon, biscuits, gravy (usch), bagels, oatmeal på påse och allt det där. Sedan satte vi oss i bilen och körde lite till, ungefär 1 timme tror jag.
Stannade sedan i St. Augustine som var vårt mål för dagen. Jättemysig liten stad precis vid havet. Var mycket mycket likt ystad på sommaren, lite läskigt faktiskt. Men trevligt var det. och varmt! så skönt! Vi var inne i ett fort som tydligen var rätt känt. Ganska coolt faktiskt, byggt av sea shells. Vi stannade där rätt länge, åt lunch inne bland kullerstensgatorna (YSTAD/NORA). Mor, du skulle ha älskat den här staden, massa små mys affärer överallt, små fik och allt möligt.
Gav oss iväg på eftermiddagen, åkte genom Orlando samtidigt som solen gick ner. Kom fram till vårt hotell, checkade in och begav oss sedan ut till Disney Village som inte var långt ifrån. Helt enkelt en massa affärer med Disney teman. Legoland, Princess stores, allt. Bibbidi-bobbedi boutique där små flickor kunde sminkas, få fina frisyrer och glittrande prinsess klännigar för 200 dollar.
Vi åt middag på T-Rex, som var helt fullt med folk. Så otroligt god mat, alla tre beställde in samma sallad, godaste jag har ätit. Gick runt och tittade lite efteråt, sen tillbaks till hotellrummet och soooooova.
Welcome to Florida!




Palmer!!

St. Augustine...

.. eller hamnen i Ystad

haaavet

Fort


alla rum såg ut så här, så det var inte riktigt någon ide att ta kort på alla.

Atlantic ocean



en struts

en groda


mys affärer

om den här gatan inte är ystad?

Restaurang, vi åt inte där. dock kan ju säga att de hade ungefär 15 sorters olika french fries med olika smaker, bland annat, cheeseburger flavored fries.. bara i amerika gott folk.


The oldest wood school house in the U.S.

Quesadillas for lunch

träffade några alligatorer

sunset in Orlando

bibbedi-bobbedi boutique


såhär såg alltså inredningen ut. var tionde minut blev det mörkare och började åska, och dinosaurierna vaknade till liv. Bakom mig hängde det en gigantisk bläckfisk i taket och till höger hade dom en ice-cave. väldigt annorlunda, men väldans coolt.

en t-rex i ice-cave, under honor sitter några och äter middag.

historiens absolut godaste sallad någonsin.

fish tank i mitten av baren, men den enorma octopusen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar